duminică, 31 octombrie 2010

Taxi - Cele două cuvinte

În pat cu titulara, în gând cu rezerva

Site-uri de socializare = locuri unde, atunci când te plictiseşti, îţi consumi timpul cu avantaj consumator sau în final se dovedeşte o pierdere de timp.

Sincer, nu sunt adepta colecţiei de prieteni pe reţelele de socializare, oameni pe care nu-i cunoşti, cu care nu ai schimbat în viaţa ta două vorbe, dar dacă ţi-au dat click te şi invită să le fi prieten. Total diferit de conceptul meu despre prietenie. Aşa că, prefer să mă "leg" în aceste reţele numai de oameni pe care îi cunosc sau care, în urma unei conversaţii, mi-au lăsat o impresie placută.

Poate eu sunt defectă şi n-am înţeles cum trebuie scopul acestor site-uri (care, d.p. meu d.v. ţintesc spre cât mai multe conturi on-line şi care să petreacă mult timp pe site), ideea e că până la urmă, prietenii adevăraţi sunt cei reali, care în cazul meu sunt puţini, dar pe care îi apreciez ca oameni în primul rând şi aceasta nu e puţin lucru.

Şi ca să vedeţi şi voi de ce m-am apucat să scriu aici despre subiectul ăsta, este ca să ma revolt pe bărbaţi, deşi cu siguranţă sunt şi femei care gândesc la fel. Cum adică să priveşti oamenii din viaţa ta ca pe jucătorii unui meci de fotbal? Fix aşa mi-a zis un tip, "ce are dacă am una şi caut una de rezervă, până găsesc o rezervă care să devină titulară, stau cu actuala...."

Off doamne, unde sunt oamenii de caracter care ştiu ce vor de la viaţă, care nu stau cu c... în două luntrii. În orice caz, dacă sunt pe aceste site-uri, sigur sunt greu de găsit, ca şi acul în carul cu fân. Aşa că, rămân la percepţia mea, puţini şi greu de găsit să fie şi buni...

duminică, 24 octombrie 2010

Simplă - Nina Cassian

Am visat că s-a îndrăgostit de mine
cineva - şi am vibrat
cînd s-a uitat adînc şi lung la mine
- şi nu era adevărat.

Cînd m-am trezit, mai simţeam pe obraz
arsura acelor priviri.
Dar în oglindă-am văzut pe obraz
două dîre de lacrimi subţiri.

duminică, 10 octombrie 2010

duminică, 3 octombrie 2010

Răvăşitul oilor - Bran

Am citit pe net despre "Răvăşitul oilor" la Bran. Este o sărbătoare a oierilor din zona Rucăr - Bran care, atunci când coboară oile de la munte pentru iernat, sărbătoresc cu pastramă, brânză, must şi vin sezonul de oierit care acum se încheie.

Am luat-0 pe mami, ne-am urcat în maşină şi am pornit la drum. Trebuia să ne facem şi noi o idee despre acest festin şi nu ne pare rău. Am gustat pastrama şi bulzul tradiţional prăjit în foc. Delicatese. Şi nu se face să mergi la Bran fără să vizitezi Castelul lui Dracula. Am urcat şi la castel. Foarte mulţi turişti străini, românilor nu le mai ajung banii pentru a vizita aceste locuri minunate.

Câteva poze care le-am făcut, poate vă vor face ca măcar la anu' sa mergeţi la Festivalul brânzei şi pastramei de la Bran, care anul acesta a fost la a 6-a ediţie şi să vedeţi şi castelul Bran.