vineri, 28 octombrie 2011

CNP-ul incompetenţei

Aseară, când m-am pomenit la uşă cu operatorul de sondaje care s-a întors să declarăm CNP-ul în cadrul recensământului 2011, am constatat încă o dată că incompetenţa în România este "la mama ei acasă".

Venise omul prima oară pentru a culege datele, era doar mama acasă şi nu a delcarat CNP-urile. Fiecare cu principiile sale, însă nu văd CNP-ul o secretomanie, din moment ce este înregistrat în atâtea baze de date de la instituţii din România. Dar să pui oamenii aceştia să refacă traseele pentru a culege CNP-urile de la cei care nu le-au declarat, mi s-a părut o absurditate.

Atâtea evidenţe există la poliţie, la primării, în bănci etc. Nu sunt în stare cei de la statistică să concateneze un nume cu un CNP din bazele alea de date, dacă tot au nevoie de CNP?

Ruşine celor de la INSSE că vă bateţi joc de operatori, sunt convinsă că cei care au luat hotarârea obligativităţii CNP-urilor ulterior începerii recensământului habar nu au ce muncă este asta de a culege date din teren, cât de prost platită este la cât timp ia şi mai ales acolo unde se face după pas statistic, când problema s-ar fi putut rezolva din câteva click-uri.