Întâmplarea a făcut ca, în urmă cu vreo două luni, să fiu la cumpăraturi într-un supermarket, exact când se promovau aceşti ochelari de către o reprezentantă a unei firme din Ungaria, care probabil îi aduce din SUA.
Am incercat şi eu, şi pentru că ideea nu-mi era străină, dar mai ales pentru faptul că vedeam cu ei mai bine decât cu ochiul liber, m-am decis să-i cumpăr. Preţul, 100 lei noi (25 euro). Şi pentru că eu sunt mai neîncrezătoare dacă produsul nu e verificat medical, m-am dus cu ei la medicul meu oftalmolog care mi-a confirmat că-i pot purta.
Principiul după care sunt făcuţi aceşti ochelari are la bază o lentilă care se găseşte în cabinetul oftalmologic, neagră (plasticul întunecat micşorează intensitatea luminii) şi cu gaură la mijloc, prin care ochiul miop se acomodează mai bine şi vede mai clar.
Ataşez o fotografie a acestor ochelari care trebuie purtaţi în fiecare zi cam o jumătate de oră (privit la tv, citit, lucru la calculator etc.), timp în care muşchii oculari (învăţaţi mai leneşi la privirea prin ochelarii clasici), fac efortul de a mişca globul astfel încât să focalizeze imaginea printr-o singură gaură din lentila perforată.
Datorită perforaţiilor, razele incidente sunt focalizate deja în faţa ochiului, apoi proiectate pe retină, în zona vederii clare (acest efect este cunoscut ca efectul de diafragmă în cazul camerelor de luat vederi). Folosind aceşti ochelari cu perforaţii, ochiul trebuie să "sară" de la o perforaţie la altă perforaţie pentru formarea imaginii totale.
Marca sub care sunt comercializaţi ochelarii este Vision Fix (marcă înregistrată), cred că pot fi comandaţi prin poştă de pe următoarea adresă de net: http://www.euroljet.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu